18.1.19.

Neverica, u ovom trenutku je najtraženiji špic u Evropi, zarađuje duplo manje od najplaćenijeg fudbalera u Srbiji!

Svi koji veruju da tamo negde teče med i mleko kada je fudbal u pitanju trebalo bi ovo da pročitaju...

Čekamo dogovor.

Milan i Genova pokušavaju da našu formulu, najbolji strelac Serije A Piątek je želja "Rossonera".

Računica Leonarda i Maldinija je jasna, uz novac koji će sačuvati od Higuaínove plate i dela pozajmice koji bi mogli da plate Juventusu, obeštetiće Genovu do kraja sezone, a onda otkupiti ugovor Poljaka.

Po toj formuli Milan bi se obavezao da ostatak od 40 miliona evra plati na leto, Đenovljane zanima obavezni otkup, ostalo je da Elliott da zeleno svetlo.

Piątek se dogovorio, a kada su otkrivena njegova primanja mnogi su prsnuli u smeh.

Poljak jeste rešetao mreže u domovini u ligi koja je objektivno mnogo jača od naše Superlige, ali je stigao u Genou za platu od 400 000 evra godišnje.

Genoa ga je platila sa bonusima manje od pet miliona, zaista je zlatna koka, ali da pogledamo njegovu platu u odnosu na igrače u Srbiji.

Prema informacijama koje imamo, najviše u našem takmičenju zarađuju Bambi Tošić, 800 000 po sezoni i Marin nekih 100 000 manje. Cafú kako se priča zarađuje oko 700 000, Soumah je plaćen veliki novac, a ugovor mu je pola miliona, može se reći najveći Partizanov promašaj u istoriji. Boakye je na 750 000, pa je jasno da Piątek zarađuje siću.

Ali, ako danas bude prešao u Milan potpisaće petogodišnji ugovor, oko 1.8 miliona neto po godini, pa će konačno zaraditi veći novac. To je početak, Real je bio zainteresovan za leto, ali Poljak hoće u veliki klub odmah i da naplati 14 golova ove sezone.

Kada se kaže Serija A, obično se misli na velike klubove i ugovore, ali van onih najvećih, retko koji igrač, uključujući i naše koji nastupaju na Apeninima za manje klubove, imaju veću platu od 400 000 evra po sezoni.