24.1.19.

Pandorina kutija, Higuaín od početka pravio probleme kako bi otišao iz Milana!

Na kraju, završilo je po njegovom, ali ono što je otkriveno na kraju dovodi u pitanje profesionalizam Argentinca. U Milanu odahnuli...

Sve je završeno, Higuaín je u Chelseaju, a u Milanu je otvorena Pandorina kutija.

Isplivale su sve stvari koje su se događale u prethodnih šest meseci, a italijanski mediji tvrde da je Pipita od samog početka imao samo jedan cilj, da što pre ode.

Njega su jedva ubedili da prihvati odlazak među "Rossonere", od početka je želeo u Chelsea.

Problemi su počeli odmah, žalio se na sve, u meču protiv Cagliarija optužio saigrače da propuštaju da mu dodaju loptu, smatrao je da Milan ima slab tim. Gattuso je očekivao da bude lider, umesto toga, Pipita je bio negativan.

Žalio se i da su treninzi prejaki, da nema energije za utakmice.

Kada je u Kaljariju odbio da da izjavu posle meča jer je bio besan zbog loše partije saigrača, trener ga je upozorio da ne može tako da se ponaša, što je još pogoršalo stvari.

Stiče se utisak, makar su takve optužbe iz Milana, da je Higuaínov plan od početka bio da što pre ode iz kluba.

Leonardo i Maldini su probali da ga smire, ali bilo je jasno šta je njegov plan, dizanje tenzije koja je na kraju dovela do tragikomične situacije u Džedi, tvrdnje da je bolestan, a onda tek posle ultimatuma Maldinija, seo je na klupu u Superkupu.

Zatim je tražio da ne bude u konkurenciji za Genou, gde se Gattuso umalo nije fizički obračunao sa Pipitom, ali je na kraju uspeo da se suzdrži, završilo se na uvredama i svađi.

Na kraju, ostvario je svoj plan, ali ostaje gorak ukus i u Milanu su srećni što je Higuaín napustio klub.