25.1.19.

Paquetá, Piątek...Krilo! Milan ima nekoliko kandidata

Plus Novi Viera za kraj zimske pijace.

Milan je uložio 70.000.000 evra u transfere Lucasa Paquete i Krzysztofa Piąteka ove zime, ali tu nije kraj. Rossoneri žele još dva pojačanja do kraja januara i imaju još sedam dana fore da ih dovedu.

Apsolutni prioritet Milan u narednim danima će biti dovođenje krilnog napadača. Prethodnih dana su se pominjala mnoga imena, a jedno je već otpalo. Gelson Martins odlazi na pozajmicu Monaco i on otpada iz trke. Ali tu je još nekoliko imena.

Rossoneri su već neko vreme zainetersovani za Yannicka Ferreiru Carrasca (Dalian), Arnauta Danjumu Groenevelda (Brugge), Stevena Bergwijna (PSV Ajndhoven) i Moussu Djenepoa (Standard), a od danas je aktuelna priča i o povratku Gerarda Deulofeua.

Carrasco je najbolja opcija, ali je preskup sa platom od oko 10.000.000 evra godišnje i obeštećenjem od 30.000.000 evra koje traže Kinezi. Ipak, Milan se nada pozajmici uz uslove da Belgijanac napravi ozbiljnu finansijsku žrtvu i prihvati drastično rezanje plate kako bi opet zaigrao u Evropi. Šanse postoje ali nisu velike...

Arnaut Danjuma Groeneveld je hit belgijskog fudbala i reprezentativac Holandije. Brugge traži oko 10.000.000 evra, ali Rossoneri još nisu sigurni da je pravi momenat za mladog Holanđanina. Isto važi i za Moussu Djenepoa iz Standarda. Što se Bergwijna tiče, on je već ozbiljnija priča. Košta oko 20.000.000 evra, a nalazi se i na radaru Manchester Uniteda i Liverpoola. Milanov predlog za pozajmicu s pravom otkupa će teško da prođe...

Tako je opet postalo aktuelno ime Gerarda Deulofeua. On je pre dve godine u ovom periodu došao u Milan na pozajmicu iz Evertona i za šest meseci tako oživeo karijeru da je pozvan i u reprezentaciju Španije. Milan je hteo da ga zadrži, ali se on ipak vratio u Barcelonu gde opet nije dobio šansu i opet je prodat na Ostrvo. Tada u Watford.

Na San Siru je ostavio sjajan utisak i zato Leonardo opet razmišlja o njegovoj pozajmici. Ali pitanje je da li Watford želi da ga pusti i pod kojim uslovima s obzirom da je standardan u prvoj postavi i da je u dobroj formi.

Pored krila, Milan pokušava da završi i transfer talentovanog veziste Auréliena Tchouaménija iz Bordeauxa kojeg u Francuskoj porede sa Patrickom Vieirom. Milan je spreman da plati oko 10.000.000 evra za Tchouaménija kojeg već neko vreme juri i Arsenal.