15.1.19.

Piątek doneo odluku - Milan! Kreće domino efekat - Higuaín, Morata, Kalinić...

Fantastični Poljak odabrao dres Rossonera, što će sa sobom pokrenuti nekoliko rokada.

Krzysztof Piątek je doneo odluku, a ona glasi - Milan! Kako pišu poljski mediji, a potvrđuju i oni na Apeninima, sjajni napadač Genoe jednom nogom je u redovima Rossonera i ukoliko ne bude nikakvih nepredviđenih dešavanja u narednih nekoliko dana i zvanično će postati član slavnog kluba sa San Sira.

Agenti poljskog fudbalera iz agencije Fabryka Futbolu iz Poznanja već su u Italiji, gde se pregovara o ličnim uslovima igrača. Proteklih dana intenzivno se pominjalo interesovanje madridskor Reala, ali isključivo preko medija. Poljaci tvrde da se u ovom trenutku pregovori vode isključivo sa Milanom.

Prema poljskim medijima, visina transfera bi trebalo da se kreće između 40.000.000 i 45.000.000 evra, a ono što je možda i najvažnije kada je u pitanju konačan dogovor jeste odličan odnos predsednika Genove Enrica Preziosija, koji živi u Milanu i ima odlične odnose sa čelnicima Rossonera.

Poljaci veruju da je Poljak doneo veoma razumnu odluku, prešao je u klub koji će za njega u svakom smislu predstavljati iskorak i gde će biti centralna figura, što ne bi bio slučaj eventualnim odlaskom u Real Madrid.

Da je posao izuzetno blizu konačnog dogovora otkriva i italijanski Sportmediaset, koji piše da direktor Leonardo vodi završne pregovore sa Genovom. Ipak, Mediaset kaže da će u pitanju biti pozajmica sa obaveznim otkupom na kraju sezone od oko 40.000.000 evra.

U svakom slučaju, ovaj transfer će izazvati pravi "domino efekat". Milan će sada pustiti Gonzala Higuaína da potpiše za Chelsea, Plavci bi tako dozvolili Álvaru Morati da ode u Atlético Madrid, dok bi iz redova Jorgandžija otišao Nikola Kalinić i potpisao za Monaco.

Izgleda da nas u narednih nekoliko dana očekuje nekoliko velikih rokada kada su golgeteri u pitanju, a sve će to krenuti nakon zvaničnog potpisa Krzysztofa Piąteka.

Bivši napadač Cracovije ovog leta je stigao u Genou za 4.000.000 evra i na 21 utakmici u dresu Grifona u svim takmičenjima postigao 19 golova. Drugi je strelac Serije A sa 13 pogodaka, iza Cristiana Ronalda (14 golova).