14.1.19.

Piątek je tempirana bomba: Real Madrid ili Milan?

Poljak na raskrsnici.

Sledeća transfer bomba na fudbalskoj pijaci je Krzysztof Piątek. Poljska senzacija iz Genoe bi u narednim danima mogla da ostvari transfer u jedan od dva najtrofejnija kluba Evrope.

Real Madrid i Milan su ozbiljni kandidati za dovođenje Piąteka u januaru, javljaju španski i italijanski mediji.

U poslednjim satima iz Španije stižu vesti da je Real prešao na konkretne korake i da je već kontaktirao Genou za mladog Poljaka koji je eksplodirao u debitantskoj polusezoni u Genoi. Real snima mladog Poljaka od pre nekoliko meseci kada je krenula Piątekova luda serija golova. Imao ga je u vidu kao pojačanje u perspektivi, ali povreda Karima Benzeme je ubrzala stvari.

Real želi Piąteka već u januaru. Pogotovo što je povređen i rezervni napadač Mariano Díaz. Poljak se trenutno nalazi sa Genovom u španskoj Mursiji na mini pripremama, pa bi i taj detalj mogao da pogura transfer. Pominjali su se i Llorente, Morata, Dost i još neka imena za špic Reala, ali izgleda da se madridski klub odlučio za Piąteka. Tako javlja ugledna Cadena SER.

Istovremeno, u Italiji se sve glasnije spekuliše da bi Piątek mogao u Milan. I da je to želja samog igrača koji bi pre među Rossonere nego u Real, Juventus, Inter i Napoli koji su takođe zainteresovani. Rossoneri čekaju rasplet situacije sa Higuaínom i njegov odlazak u Chelsea kako bi ga zamenili Piątekom. Navodno bi poljski napadač u Milan najradije zbog minutaže. Ako ode Higuaín, tamo bi imao zagarantovano mesto prvog napadača, što u Realu, Interu, Juventusu i Napoliju nije slučaj. Takođe, Inter, Juve i Napoli nisu zainteresovani za zimski transfer i čekali bi leto, dok je Milanov interes konkretan već sada.

Milanovi direktori Leonardo i Maldini nisu otputovali sa ekipom u saudijsku Džedu na meč Superkupa protiv Juventusa kako bi ostali u Italiji i završili transfere Higuaína i Piąteka.

Genoin predsednik Preziosi ceni svog napadača na 50.000.000 evra. za Real to nije probčlem, ali za Milan jeste zbog finansijskog fer-plej. Rossoneri bi Genoi predložili ponudu sa pozajmicom i pravom otkupa ugovora.

Narednih dana se lomi oko Piąteka. Trenutno je jedan od najtraženijih napadača Evrope. A pre samo šest meseci je kao anonimus došao u Genou iz poljske Cracovije za nešto više od 3.000.000 evra…