19.1.19.

Piątek propušta duel Genoe i Milana, pregovori prekinuti, poremećni i Higuaínovi planovi

Transfer saga se nastavlja.

Verovalo se da će Milan sinoć predstaviti Krzysztofa Piąteka, ali to se neće dogoditi pre utorka.

Sinoć su predsednik Genoe Enrico Preziosi, Milanov direktor Leonardo i Piątekovi zastupnici napravili veliki korak ka transferu, pa se pretpostavilo da će u toku večeri biti i zvanične potvrde prelaska igrača na San Siro.

Međutim, pregovori su se odložili za utorak, pošto u ponedeljak igraju Milan i Genoa, a Piątek će zbog suspenzije propustiti duel sadašnjeg i po svemu sudeći budućeg tima.

Rossoneri žele da pozajme Piąteka do kraja sezone, te da ga na kraju iste otkupe za 40 miliona evra uz dodatne bonuse. Đenovljani su spremni da se odreknu Piąteka, ali traže garanciju od Milana da će se transfer na leto zaista i kompletirati.

Milan takođe u posao pokušava da uključi veznjake Andreu Berotlaccija i Alena Halilovića, mada Genoa za sada odbija da prihvati takvu ponudu.

S druge strane, Piątekov transfer odgađa i transfer Gonzala Higuaína u Chelsea. Još juče Argentinac je trebao da odradi lekarski i potpiše za Chelsea, ali Milan ga ne pušta dok ne reši pitanje njegove zamene, odnosno dok Piątek ne potpiše.

Higuaín je još uvek u vlasništvu Juventusa, ali se pridružio Milanu na pozajmicu za 18 miliona evra s opcijom kupovine u junu za još 36 miliona evra.

Piątek je početna figura u transfernom krugu, koji će Higuaína odvesti u Chelsea, Álvara Moratu u Atlético Madrid, Nikolu Kalinića u Monaco, a možda i Pietra Pellegrija u Hajduk Split.