30.1.19.

"San Siro" se zaljubio, rođen spreman, ko je u stvari "Pistolero" sa bednom platom, koji je razbuktao Milanovu nadu!

Piątek u dresu nacionalne selekcije Poljske
Slavlje na "San Siru", dva gola i eliminacija Napolija. Ovo je priča o senzaciji, poljskom "Harryju Kaneu".

U Milanu su očarani, navijači "Rossonera" u delirijumu nakon eliminacije Napolija u kupu i dva gola Piąteka. Poljak nije bio euforičan.

"Rekao sam vam da sa rođen spreman, ovo je tek početak", dodatno je senzacionalni "Pistolero" kako su ga prozvali zbog načina radovanja raspalio maštu navijača.

Kako se u Italiji sve brzo menja, Leonardo je pozivan na odgovornost jer je promašio sa Pipitom i povređenim Caldarom, zatim su mu izmakli Ibra, Pato i Fàbregas.

Nekoliko dana kasnije proglašava se za vizionara zbog poljskog napadača, Paquete i Bakayoka koji je oživeo. Kessié je sada na Golgoti, najveće pojačanje za Milan u srednjem redu bi trebalo da bude povratak Lucasa Biglije posle povrede.

Sledećeg vikenda Milan će u Rim, protiv Rome igra jednu od ključnih utakmica sezone, ali su oči uprte u Piąteka.

Ko je zapravo Poljak?

Ono što svi znamo da je tiho i niotkuda stigao u Genou za manje od pet miliona, da je već protiv Leccea u kupu dao četiri gola, ali to su pripisavali slabosti protivnika. Onda je počeo teror u Seriji A, srušio sve rekorde, samo on i Shevchenko su u prvih pet kola dali više od gola po utakmici.

Ali, kako je došlo do tranfera?

Piątek u dresu Zagłębja
On je prošle godine igrao sjajno u Cracoviji, za mnoge i neočekivano, dao je 21 gol i imao 4 asistencije u 36 mečeva. Ranije u Zagłębju je postigao 12 golova, a od 2015. je pozivan u mladu reprezentaciju.

Poređenja sa Lewandowskim su počela da se nameću tek u Italiji, mada je u domovini je važio za talentovanog igrača, nije prošao poslednji filter za Mundijal iako je bilo pritiska na Nawałku da ga povede, ali je otpao sa spiska. Nije davao puno golova u mlađih kategorijama Poljske, ono što je recimo bila paralela sa Lewandowskim je da podjednako dobro igra glavom i nogom, ali da nema takav osećaj za gol, mada je bio bolji od Leve i to značajno, u njegovim godinama.

Uostalom on je u slaboj Cracoviji bio prvi strelac lige, i ostavio ih u eliti. Kaže da voli Lewandowskog ali da je sličniji Kaneu, i zaista kreće se više, otvara prostor. Pratili su ga veliki klubovi, ali svi bi ga poslali negde na pozajmicu, Genoa je uletela, iako nije planirala da igra, on je bio samo alternativa za Lapadulu i Pandeva.

Inače, Piątek je iz Donje Šlezije gde su poznati po boćanju i imaju plivačke šampione, ali je on oduvek želeo da bude fudbaler.

Ne voli da ga zovu bombarder, kaže da u Poljskoj to ima drugo značenje, to nije igrač koji postiže mnogo golova. Poljaci vole da kažu "revolveraš" kada neko cepa mrežu, pa Piątek preferira "Pistolero".

Piątek u dresu Cracovije
Sa njim je u Italiju stigla lepa Paulina, advokat, ne može da se bavi profesijom, ne poznaje zakone i još uči jezik, pa se prekvalifikovala u "fešn blogera". Leto 2017. odmor su proveli u Rimu, godinu dana kasnije stigli su u Italiju, sada su u gradu mode. Pet godina su zajedno, još je išao u školu kad su se upoznali, radila je na fakultetu. Da nije fudbaler Krzysztof bi bio DJ, makar tako kaže njegova saputnica, a od prvog ugovora kupio je Fiat Scudu.

U Genoi je zarađivao 450 000 evra godišnje, u Milanu će oko 2 miliona, a stipendija će rasti. Potpisao je ugovor na pet godina, "Rossoneri" će ga platiti 40 miliona na kraju godine.

Nije loše za novog heroja "San Sira"...

Izvor: sportske.net