17.1.19.

Šest meseci posle, Milan opet jedini izvukao deblji kraj, prvo Bonucci, sad "Pipita"!

Nije do igrača, to je definitivno, Leonardo i Maldini su osuđivali poteze prethodne uprave, ali jasno je, ponovili su istu grešku...

Danas čekamo da se stvari definišu, ali u Italiji traju analize ko je najviše dobio, a ko izgubio u slučaju "Higuaín".

Milan će ostati bez Argentinca, za šest meseci ih je koštao 17 miliona evra, plata plus 9 miliona Juventusu, od 18 koliko je trebalo da isplate pozajmicu ove sezone.

Argentinac je najveći dobitnik, isterao je svoje, tačnije, stavio sudbinu u sopstvene ruke, sada zavisi samo od njega. Do kraja sezone treba da uveri, ne Sarrija, sa kojim je radio, već čelnike Chelseaja da vredi novac koji bi trebalo da ulože u otkup, oko 38 miliona evra, na kraju sezone.

Ostaje varijanta, koja je verovatnija, da Chelsea produži pozajmicu na još godinu, odloži plaćanje, ali navodno, onda bi posle sezonu i po pozajmica morala da bude pretočena u otkup.

Milan je jasno, najveći gubitnik, kao i u slučaju Bonuccija, pogrešna procena ih je skupo koštala, ali kako je prošao Juventus?

Oni su odložili problem, u najgorem slučaju, uzeće 18 miliona evra za jednogodišnju pozajmicu, a spasili su i 14 bruto godišnje plate Argentinca.

Ali, ako on ne bude dobro igrao u Engleskoj, onda će i sami biti u problemu, vraća se u Juve, imaće već 32 godine, nema šanse da vrate ni deo novca uloženog u Higuaína kada je dolazio iz Napolija, u pitanju su 90 miliona evra. Međutim, ne žale, prvo, on je odigrao dve odlične godine, bio prevaga u prvoj kada je bilo najvažnije protiv Napolija, a gol protiv Intera kada se činilo da Juventusu izmiče titula je bio ključ za novi "Scudetto".

Sada pokušavaju da izvuku najviše, da stignu do pedesetak miliona ukupno za Argentinca, plus, uštedeće na plati, možda ga prodati u Kinu ili MLS, ako ne ostane u Chelseaju.

Sve u svemu, sem Milana koji sada čeka Piąteka ili Batshuayija na pozajmicu, svi su na dobitku.

Milan?

Leonardo i Maldini su napravili istu grešku kao i prethodnici Fassone i Mirabelli kada je kupljen Bonucci. Doveden je igrač sa pobedničkim mentalitetom u slab tim, proglašen za vođu, nije se snašao, prevelika očekivanja, ali i sve što se dešava u klubu i oko njega su učinili svoje. Letos su mnogi smatrali da je Juve pogrešio što je vratio Bonuccija, dao Higuaína i Caldaru. Na kraju, Leo igra, mada ne baš sjajno, ali kod Allegrija je bitan automatizam i on se bez problema povinovao zahtevima, uz smanjenu platu pokajnički vratio u klub.

Pipita je na izlaznim vratima Milana, Caldara je non stop povređen, pa je jasno ko je dobitnik u čitavoj priči.