16.1.19.

Sve oči su uprte u Falija Ramadanija za početak lavine između Atlética, Chelseaja, Milana, Monaca...

Jorgandžije pokušavaju da se reše Nikole Kalinića.

U narednim danima nas očekuje prava lavina transfera nekih od zvučnih napadačkih imena širome Evrope. Domino efekat bi trebalo da zahvati Atlético Madrid, Chelsea, Milan, Monaco...

Čeka se samo da jedan od napadača odblokira tržište i da krene serija potpisa. Nešto slično kao sa Giroudom, Aubameyangom i Batshuayijem prošle zime.

A početak domino efekta se očekuje u Madridu. Atlético pokušava da se reši hrvatskog napadača Nikole Kalinića samo šest meseci pošto je došao iz Milana. Hrvat se nije uklopio, a povreda Diega Coste i njegova neizvesnost učešća u mečevima osmie finala Lige Šampiona protiv Juventusa su alarmirali Diega Simeonea da dovede ozbiljnijeg napadača poput Álvara Morate jer ne sme da se osloni na Kalinića. Opcija je bila Sevilla, ali je ona dovela Munira El Haddadija iz Barcelone i praktično zatvorila vrata dolasku Kalinića.

Međutim, Atléticove oči su uprte u poznatog menadžer Falija Ramadanija koji zastupa Kalinića. Marca piše da se Jorgandžije uzdaju u Ramadanijev uticaj da će u narednim danima pronaći klub Kaliniću. Nadaju se da bi Sevilla ipak mogla da se opet otvori za priču jer klub iz Andaluzije žarko želi hrvatskog vezistu Marka Roga iz Napolija kojeg takođe zastupa Ramadani. Ako bi pomenuti menadžer uspeo da izdejstvuje pozajmicu Roga, možda bi u paketu mogao da „uvali“ i Kalinića u Sevillu.

Druga opcija je Monaco. Međutim, Ramadaniju ne ide u prilog da dovođenjem Kalinića gubi još jednog svog klijenta – Stevana Jovetića. Pogotovo što u Monaco dolazi Michy Batshuayi iz Chelseaja. Sa dvojicom klasičnih napadača i Falcaom, za Jovetića ne bi bilo mesta u Monacu. Ali i tu bi Sevilla mogla da pomogne. Njen direktor Joaquín Caparrós je veliki ljubitelj Jovetića kojeg je već pozajmljivao ranije i možda bi sada opet mogao da iskoristi priliku da se dokopa Crnogorca. U tom slučaju bi Kaliniću bila otvorena vrata Monaca.

A to bi značilo i dolazak Álvara Morate u Atlético na pozajmicu pošto Španac od svih ponuda koje ima, najviše želi u klub u kojem je ponikao. I spreman je da se finansijski žrtvuje i igra za manje para kako bi došao u Atlético.

A na Stamford Bridgu bi ga zamenilo još zvučnije – ime Gonzalo Higuaín! Već danima traju pregovori Chelseaja i Juventusa o transferu napadača Milana kojeg Rossoneri jedva čekaju da se reše. Posrednik u pregovorima je... Pogađajte? Fali Ramadani!

Trener Maurizio Sarri je Ramadanijev klijent i insistra na dovođenju Higuaína zbog čega je i Chelsea pristao da prekrši nepisano pravilo i dovede igrača koji ima više od 30 godine. Ramadani je u pregovorima sa Juventusovim sportskim direktorom Paraticijem i sastao se sa nim u Torinu. Istovremeno, Nicolás Higuaín brat i menadžer poznatog napadača, pregovara sa Chelseajem o uslovima igrača. Kamen spoticanja u pregovorima je što Juve želi da proda Higuaína ili ga pozajmi makar na 18 meseci, dok Chelsea želi da prenese pozajmicu iz Milana koja traje do kraja sezone. Ipak, sve je više signala da će ti pregovori biti uspešno završeni.

A Higuaínov dolazak u Chelsea bi odblokirao i transfer bombu na San Siru. Milan je u završnim pregovorima sa Genovom oko 40.000.000 evra teškog transfera Krzysztofa Piąteka. Direktorski tandem MaldiniLeonardo nije otputovao sa ekipom u saudijsku Džedu na meč Superkupa protiv Juventusa, kako bi ostao u Italiji i završio transfere Higuaína i Piąteka.

Ironija je da Milan kao poslednji u ovom lancu čeka šta će biti sa Kalinićem kojeg je letos jedva čekao da se reši. Sada je Rossonerima opet potrebno da Hrvat promeni klub i otvori lančanu reakciju...