23.1.19.

Zvanično: Pistolero je Milanov!

Realizovan je transfer Krzysztofa Piąteka u redove Rossonera.

Frenkie de Jong u Barceloni, Gonzalo Higuaín u Chelseaju, a sada i Krzysztof Piątek u Milanu. Zvanično. Sve se znalo, samo se čekala zvanična potvrda, a ona je došla skoro u isto vreme kada je objavljeno da će Higuaín u redove Plavaca.

Milan je ozvaničio da je Poljaka doveo do juna 2023. godine, a da će ovaj špic biti predstavljen sutra od 15.30 časova. Rossoneri za razliku od Barcelone u slučaju De Jonga nisu javnosti predočili sve detalje, ali su se oni ranije pojavili kod pouzdanih izvora u Italiji.

Oni su nezvanično sledeći: Piątek je prešao u Milan za 35.000.000 evra, a kompletna suma će biti odmah isplaćena na račun Genoe. Biće tu i bonusa koji bi Genoi mogli da donesu još između 3.000.000 i 5.000.000 evra. Pominjala su se još neka imena u ovom transferu, ali je na kraju definitivno da nijedan drugi igrač neće biti uključen u transfer.

Piątek ide Milanu i dobio je ugovor na pet godina, a Genoi 35.000.000. Tu je početak, ali i kraj priče o ovom transferu. Gonzalo Higuaín je zato prešao u Chelsea, a očekuje se da u sklopu ovog domino-efekta Álvaro Morata pređe u Atlético Madrid.

Piątek je na ovaj način ostvario neverovatan podvig, za vrlo kratko vreme je golovima u dresu Genoe uspeo da se izbori od statusa anonimusa do jednog od poželjnijih špiceva na zimskoj pijaci u Evropi. Na kraju su ga Rossoneri kupili, a vi ćete ujutru imati priliku da čitate tekst posvećen ovom transferu.

Poljak iza sebe ima fantastičnu polusezonu, u kojoj je postigao 19 golova na 21 utakmici u dresu Genoe. Grifoni su ga letos angažovali iz Cracovije za 4.000.000 evra. Sada prodali 35.000.000. Sve strane iz ovog transfera će biti zadovoljne.

Piątek je ovako postao najskuplji Poljak u istoriji.